En webbyrå med meningsfulla projekt

Att jobba på webbyrå kan vara en mixad pott beroende på vem arbetsgivaren är, en av de positiva aspekterna av att jobba på webbyrå är att man får nya projekt att dyka in i vilket gör att man sällan blir uttråkad i längre perioder – oftast händer det något som gör att ens intresse vaknar till liv igen. Sen är det klart att om man jobbar på en stor webbyrå och har en relativt låg rang så kommer man att få dem sämsta och tråkigaste uppgifterna – i branschen. Därför är det viktigt att leta sig till en webbyrå som har matchande värderingar och åtar sig projekt som känns meningsfulla för alla inblandade.

Man måste inte rädda världen med varje hemsida

Det är lätt att bli väldigt ideologisk, särskilt när man är ung och nyutexaminerad, men det brukar dö ut efter något år av extrem-ideologi hos en reklambyrå göteborg – eftersom man märker att det inte alls är så världen fungerar och man gör ingen nytta i den här bubblan av starka åsikter utan erfarenhet som en reklambyrå göteborg har nog att göra skillnad. Man måste börja med att se den lilla skillnaden man kan göra i varje handling. Ibland handlar det inte om att skapa en hemsida som skall stoppa svälten i Afrika, utan att skapa en hemsida med en reklambyrå göteborg som squib till ett helt vanligt företag hemma i Sverige och under interaktionen med dem verkligen vara närvarande och i sitt esse. Det kanske inte verkar som en meningsfull handling, men man kan aldrig veta vad en handling i slutändan åstadkommer, som i The Butterfly Effect.

Att se ljuset i allt

Ingenting i världen sker helt utan passion – passion är det som möjliggör handling. Om det så är passion för att skada andra, så är det passion. Eller passionerat skada sig själv – som är ett av våra stora folkhälsoproblem i Sverige, depression och substansberoende ökar kraftigt, särskilt under vintern. Hur som helst så kan även en negativ tanke vara meningsfull om man väljer att se ljuset i den, man ser passionen den skapas ur. För just i den stunden så har man kanske en negativ åsikt om sig själv, och det är helt OK. Att hela tiden försöka styra sin uppmärksamhet och sig själv mot saker som skall vara ”verkligt” meningsfulla är utmattande, att välja att se ljuset i situationen man befinner sig i är ansträngningslöst.

Samtidigt som man värnar om sin position

Bara för att man ser ljuset i allt behöver man inte stanna kvar i en webbyrå man inte trivs i. Det är inte på det sättet jag menar att man skall se ljus. När man känner att exempelvis en webbyrå inte längre passar ens riktning – då tar man sig därifrån, men inte med en känsla av avsmak och milt hat. Utan med en känsla av tacksamhet och spänning över nästa utmaning som ligger framför ens fötter. Livet innehåller många kapitel och att vara kvar på ett och samma ställe alldeles för länge kan göra att man minskar passionen i världen, och vi vill ju att den skall maximeras, eller hur?