Tips kring val av flyttfirma

Om du ska byta bostad och är i behov av flytthjälp från en flyttfirma, behöver du vara säker på att du anlita den allra bästa leverantören. Med så många olika flyttfirmor att välja mellan, kan du behöva lite rådgivning för att göra ditt val enklare. Här delar vi med oss av några tips och förslag kring hur du kan särskilja de bra alternativen från de sämre.

Känn till alla detaljer
Det är inte särskilt enkelt att anlita en flyttfirma. Det finns så många detaljer du behöver ha i åtanke för att säkerställa att den leverantör du väljer är pålitlig och att ditt bohag är i trygga händer. En bra, pålitlig flyttfirma bör kunna förse dig med all information du behöver och förvänta sig de frågor du har tänkt ställa. Det är ju trots allt så att de ägnar all sin tid åt att flytta och är experter som Göteborgs flyttfirma erixonflytt på området. Eftersom varje flytt är unik, kan det dock finnas viss information som din flyttfirma inte tänker på att ge dig som du ändå behöver.

Se därför till att ha förberett en lista över frågor att ställa. Du kan även använda en sådan lista för att avgöra hur transparent och grundlig en leverantör är när de går igenom flytten med dig. Mindre seriösa flyttfirmor undviker gärna vissa frågor och kan vara otydliga med svar som rör avgifter, försäkringar och annan information som du kan tänkas behöva.
Större eller mindre flyttfirma?

Du bör också ha i åtanke vart du ska flytta när du väljer flyttföretag. Om du ska flytta lokalt tar flytten sällan mer än en dag, vilket gör att du kan satsa på en mindre lokal aktör med gott rykte. Det kan nämligen vara ett mer prisvärt alternativ till ett större flyttföretag. När du ska flytta en längre sträcka eller din flytt tar mer än en dag eller två, kan det dock vare en god idé att välja en större aktör.

Undvik extra avgifter
Du bör alltid fråga din flyttfirma om eventuella extra avgifter som kan tillkomma i samband med din flytt. Några exempel på sådana avgifter är kostnader för att flytta föremål upp- och nedför trappor, att inte ha en parkeringsplats till lastbilen tillräckligt nära bostaden samt avgifter för packning av föremål som inte är tillräckligt bra packade. För att bespara dig själv sådana kostnader, bör du vara medveten om vilka avgifter du kan tänkas bli ansvarig att betala.