Välj ett badrum som passar din boendesituation

Badrum kan se väldigt olika ut beroende på vad deras funktion är tänkt att vara. Vissa behöver bara ha ett litet funktionellt badrum, andra vill ha spa-känsla i badrummet. När du skall utföra en badrumsrenovering betyder det inte att du måste välja samma typ av badrum som du redan har. Du kan välja att helt byta riktning på ditt badrum om du känner för det. Du kanske vill integrera badrummet med sovrummet och skapa en lyxig känsla istället för att ha ditt vanliga badrum.

I ett litet boende med ett litet badrum

Behöver oftast badrummet vara effektivt och funktionellt, det finns oftast bara ett badrum vilket gör att det kommer användas flitigt och det behöver vara lättåtkomligt och lätt att städa. Trots att badrummet är litet kan det vara väldigt mysigt och trevligt att använda. När man skall utföra en badrumsrenovering i ett litet badrum är det viktigt att planera noga innan Stockholms badrumsrenovering så att man får med alla funktioner man behöver och så att allt får plats. Skåp, hyllor och speglar behöver anpassas i storlek och sättas på rätt platser för att maximera funktionen.

I större badrum

Bor man stort och har ett stort badrum (och kanske en större budget). Så behöver man inte trycka ihop badrummet utan man kan låta det vara rymligt och man kan få in allt man vill ha (oftast). Även om det kan kännas lyxigt med ett stort badrum kan det också kännas lite tomt eller kalt om det inte inreds smakfullt. Satsa därför på att få en skön atmosfär när du utför en badrumsrenovering i ett stort badrum. Är det så att man bor många i huset så kan det vara smart att dela upp badrummet och toaletten i två så att man slipper vänta på toaletten när någon annan duschar.

Badrum i sovrummet

Vissa är så lyckligt lottade att de har ett badrum i anslutning till sovrummet vilket kan kännas lyxigt och mysigt när man behöver gå upp på natten. Då är man kanske inte sugen på att gå upp eller ner för en trappa eller gå genom något annat allmänt utrymme i huset där någon familjemedlem eller med-boende eventuellt kan dyka upp. På natten är man som minst sugen på att socialisera.